Blog

Culturele pareltjes

Rijen schilderijen…. foto: Marjolijn Rigtering

De zomer staat voor de deur, we hebben ons niet meer te houden aan veel coronamaatregelen, die ons ruim een jaar hebben belemmerd in ons doen en laten. De vooruitzichten zien er prima uit voor een cultureel seizoen. Een mooie tijd om er op uit te gaan om cultuur op te snuiven en kunst te komen kijken. Onze Kunst- en Cultuurroute laat nog een paar maanden op zich wachten. Daar kunnen we van gaan genieten in het tweede weekend van september. Gelukkig zijn er een paar interessante evenementen waar je de komende tijd naar toe kunt.

In park Lingezegen schilderen elke dag kunstenaars aan een fantastisch groot kunstwerk, genaamd The Colorfield Preformance. Er werken maar liefst 400 tot 500 kunstenaars aan mee om het prachtige schouwspel te realiseren. Je kunt het kunstwerk dus daadwerkelijk zien groeien. Er doen een aantal van onze kunstenaars aan mee, onder wie Marjolijn Rigtering. Je kunt haar op 21 juli a.s. aan het werk zien (paneel 169). Meer informatie vind je op de website van The Colorfield Preformance

De IJssel in het ochtendlicht, foto: Pixabay

Rivieren zijn een grote inspiratiebron voor tal van kunstenaars. Dat geldt niet alleen voor de Rijn en de Waal, maar zeker ook voor de IJssel. Een ander groot cultuurevenement waaraan deelnemers van het 3 Oever Kunstcollectief aan mee werken is de IJsselbiënale. Onder het thema TIJ, TIJD en TIJDELIJKHEID focussen vele kunstenaars op de impact van klimaatverandering op het landschap van de IJsselvallei. Maurice Kummer exposeert een aantal van zijn schilderijen in de Oude Havenloods in Doesburg onder de titel ‘Every Grain of Sand’. Ineke van Middelkoop is één van de 60 kunstenaars van het collectief Nieuwe Ruimte, dat meedoet aan het project De Zandkorrel. Marion Steur werkt mee aan de workshop Woordenwaadplaats bij de aanlegplaats Burg in Doesburg. Zij zal 13 zaterdaggedichten maken als resultaat van deze interactieve workshop. Deze uitgebreide, internationale kunstroute langs de IJssel kun je bezoeken van 18 juni t/m 19 september. Meer informatie vind je op de website van IJsselbiënale 2021.

Kijk regelmatig op onze Cultuurkalender voor nog meer exposities en andere culturele activiteiten.

28 juni 2021, Alie Engelsman