Alioune Diagne in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn tijdens de ‘Ode aan de Gelderse Poort’.

 

Alioune Diagne is een multi-kunstenaar. Geboren in Saint-Louis Senegal, inmiddels 6 jaar woonachtig in Kampen met vrouw en kinderen. Hij kocht in Senegal het huis van zijn grootmoeder en maakte daarvan een multiculturele broedplaats voor jonge mensen en organiseert daar het festival Solo Danse voor hedendaagse dans. Alioune is danser, choreograaf, beeldend kunstenaar en programmeur.


Ons KGP lid Geert van den Broeck ontmoette hem na een dans in Theater aan de Rijn in Arnhem en kwam na afloop met hem in contact met de vraag “je hebt mij met jouw dans een cadeau gegeven, wat kan ik je terug geven Alioune?” Daar groeide een interessante fotoserie uit door Geert gemaakt en hem aangeboden.

Bijzonder is dat Alioune tijdens het Ode weekend 9 en 10 september een aantal dansvoorstellingen geeft in het Zalmkerkje in Millingen aan de Rijn. Waar 12 foto’s te zien zijn van Geert, maar ook een aantal doeken die Alioune heeft gemaakt. Een mooie harmonie, passend in het thema Verbinding van ons Kunstcollectief Gelderse Poort.