Activiteiten

Inspiratiebijeenkomst op Landgoed De Brouwketel

Op  15 juli was er een inspiratiebijeenkomst van  Kunstcollectief Gelderse Poort op Landgoed De Brouwketel. Kunstenaar Sjors Doedens was onze gastheer. De bijeenkomst stond in het kader van kennismaking, elkaar inspireren en het delen van passie. Ongeveer 30 van de ruim 80 deelnemers waren aanwezig.

 Kunstcollectief Gelderse Poort biedt de deelnemers meer dan alleen de Kunst- en Cultuurroute. De activiteiten daar om heen, zoals excursies en inspiratiebijeenkomsten zijn minstens zo belangrijk.

Zie hieronder de foto-impressie.

Excursie Miet-air Beers

Op 20 juni heeft het 3 Oever Kunstcollectief een excursie naar Miet-air in Beers georganiseerd. We hebben voor Miet-air gekozen omdat het een prachtige ruime kunstenaarslocatie is waar vier deelnemers hun bronzen beelden laten gieten. Dit zijn Rita Oostendorp, Gerard Neijenhuis, Truus Verwielen en Bets Kusters.

Het doel van deze excursie was elkaar op een informele manier op een inspirerende locatie te ontmoeten. Het 3 Oever Kunstcollectief biedt de deelnemers meer dan alleen de Kunst- en Cultuurroute. De activiteiten daar om heen, zoals excursies en inspiratiebijeenkomsten zijn minstens zo belangrijk.

Zie hieronder de foto-impressie.

Bronzen beelden
Op de onderstaande video kun je zien hoe bronzen beelden worden gemaakt. Deze film, van ongeveer 15 minuten is in juli 2015 gemaakt in opdracht van het Montessori College. Productie VAE Studio Oosterhout in samenwerking met Rita Oostendorp, Atelier de Jutteakker.