Activiteiten voor KGP-leden

(Voor eerdere activiteiten zie het archief).

Excursie Anatomisch Museum Nijmegen.

Bijzonder bezoek aan het Anatomisch museum in Nijmegen.

9 mei 2023 was het zover, inspiratie snuiven bij dit bijzondere museum. Waar schrijvers en dichters ons in de geschiedenis voorgingen, sloten 15 leden van het Kunstcollectief zich aan voor een boeiende rondleiding onder leiding van Dr. Joop van der Straaten ( patholoog-anatoom en voormalig conservator van het Anatomisch Museum van de Radboud Universiteit). Jarenlang gewerkt om alle menselijke ‘onderdelen’ zoals handen en voeten maar ook foetussen te prepareren. Joop is een voormalig collega van Noud Bles, onze dierbare KGP dichter.

Natuurlijk is het in het begin een beetje eng om tussen deze preparaten te vertoeven, maar met de vakkundige en wat luchtige toon van onze rondleider werd de aandacht gefocust op het bijzondere van deze plek: aandacht voor de details die we zo vaak schilderen, tekenen of 3D vormgeven. Een hand of voet ontdaan van de huid en elk spiertje en botje zichtbaar is zó bijzonder, zó anders dan uit een anatomieboek. Opnieuw een verrassende en inspirerende activiteit voor onze leden Kunstcollectief Gelderse Poort.

Activiteitenkalender  mei  –  oktober 2023 – Kunstcollectief Gelderse Poort  

Dinsdag 9 mei – excursie rondleiding Anatomisch Museum.
Zie website bij KGP activiteiten.
Tijdstip van de rondleiding is van 14.00 uur tot 16.00 uur.

Zaterdag 13 mei – KGP expositie  in kleine kerkje aan de dijk in Angeren.
Kunstenaars KGP kunnen zich hiervoor aanmelden. Deze dagexpositie wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatoren van ‘Wegen met Zegen’ , een Pelgrimage tocht door Lingewaard. Heb je passend werk en wil je dit exposeren?
Meld je dan aan bij r.oostendorp51@upcmail.nl.

10-11 juni: Pop-Up EXPOSITIE MIET-AIR.
Deze expositiemogelijkheid is voor alle leden van het Kunstcollectief Gelderse Poort (met verkoopmogelijkheid !) en mogelijkheid tot uitnodigen van eigen netwerk.

Locatie: “MIET-AIR”, Grensweg 6, 5437 BEERS (bij Cuyk).
Tijdstip: 12.00 uur tot 17.00 uur.

De expositie vindt plaats in de grote landschappelijke buitenruimte van Miet Air èn binnen in de monumentale glazen expositiekas.Tegelijkertijd zullen er werken uit de vaste collectie van Miet Air getoond worden. In mei volgt nog gedetailleerde informatie over deelname per mail.

De inrichting en aanleveren van werk kan op woensdagmiddag/woensdagavond  7 juni van 14.00 uur tot 19.00 uur. Mocht dit tijdstip niet passend zijn dan kan er (bij uitzondering en op afspraak) op vrijdagavond 9 juni tussen 18.00 uur en 19.00 uur werk gebracht worden.  Een collega-kunstenaar vragen voor het meenemen en plaatsen van je werk  kan natuurlijk ook altijd.   

9-10 september:   11.00 uur tot 17.00 uur- Ode aan de Gelderse Poort.

2e weekend van september is de jaarlijkse Kunst- en Cultuurroute.
We  brengen een Ode aan de Gelderse Poort met haar prachtige landschap. Deze Ode is een jaarlijks terugkerend thema met een wisselend sub-thema.

Voor  2023  is het sub-thema ‘VERBINDING’ geworden.

Er volgt t.z.t. nog veel info, maar laat je alvast inspireren door het thema en probeer een aantal werken te maken n.a.v. dit thema (overigens niet verplicht).

Coördinatoren Kunstcollectief Gelderse Poort:
Sabrine Swanenberg  (oost)
Marjolijn Rigtering  (zuid)
Rita Oostendorp (west)
info@kunstcollectiefgeldersepoort.nl

Atelierbezoekdagen

Als Kunstcollectief Gelderse Poort willen we graag ATELIERBEZOEKDAGEN van onze deelnemende kunstenaars onder de aandacht brengen,  stimuleren en promoten.

Plan je een OPEN DAG in je atelier of werkplaats en ben je deelnemer van ons Kunstcollectief dan delen wij deze Atelierbezoekdagen voor jou op onze website op de Cultuurkalender. Tevens  delen we het op FACEBOOK en INSTAGRAM.
Een unieke kans om je werkplek te laten zien en aan elkaar te vertellen over je passie!