In de ontvangsthal van het gemeentehuis hangen momenteel kunstwerken van Piet de Ridder. Daarmee is hij de volgende in de reeks van Lingewaardse kunstenaars die de komende tijd exposeren in de hal. De kunstwerken van Piet de Ridder zijn nog te bekijken tot en met 29 mei 2024.

Over Piet de Ridder

Piet de Ridder is opgeleid aan de kunstacademie in Tilburg en heeft jarenlang les gegeven aan een middelbare school. Naast het lesgeven was hij ook actief als beeldend kunstenaar. Piet over zijn werk: ‘Momenteel schilder ik veel met oliën acrylverf. Mijn werkwijze is direct, vaak in complementair contrast. De verf wordt opgebouwd laag over laag, uitbreidend en terugnemend, totdat het resultaat bevredigend is.

Ik maak schilderijen met de Afrikaanse dierenwereld als onderwerp. De wilde dierenwereld vind ik bijzonder. Met name de focus van de dieren tijdens de jacht. Voor deze schilderijen maak ik veel tekeningen als voorstudie.’