Workshops / Cursusaanbod

Film Café in LUX in Nijmegen

Onderwerp: Cursusreeks gothic en film met filmvertoningen

Hallo allemaal,

Op woensdag 1 november start ik in LUX in Nijmegen de vierdelige reeks GOTHIC IN BEELD.  Vier weken spreek ik op de woensdagavond over de gothic cultuur met in het verlengde van iedere lezing een film. Gothic de grootste subcultuur ter wereld, een levensstijl vol onbestemd verlangen naar de donkere kant van het leven. Zo ook in de filmwereld. Ik neem je in vier lezingen mee naar het duistere en bespreek de invloed van de Gothic cultuur op de film.

Goth(ic) is de creatie van een sfeer: mythologie, dromen, angsten die worden gecombineerd tot sublieme beelden. Hoe worden deze beelden dan vertaald naar de Gothic (horror)film?. Ik bekijk het geheel als filmdocent en als cultuurhistoricus en neem je mee op een reis langs door Duits Expressionisme, de Universal monster films en de Hammer/Amicus films. Films die druipen van gothic sfeer en er een groot deel van hun bestaansrecht aan ontlenen.

Als onderdeel van de eerste cursusavond wordt de film The Bride of Frankenstein (1935) apart vertoond in LUX 2 om 21.00. En de films zijn toch echt om je vingers bij af te likken.

Cursusreeks Gothic in Beeld

Hieronder zie je alle lezingen in de Gothic in Beeld reeks:
1 november – #1 Sfeer, aansluitend vertoning*: The Bride of Frankenstein
8 november – #2 Stereotypen, aansluitend vertoning*: La Maschera del Demonio
15 november – #3 Heden en Verleden, aansluitend vertoning*: The Crow
22 november – #4 Wezenlijk en Authentiek, aansluitend vertoning*: In Fabric

* Voor de films geldt een losse kaartverkoop

https://www.lux-nijmegen.nl/film/cursus-gothic-in-beeld-1-sfeer/?dag=20231101&fbclid=IwAR0Pc9uxhIBuSKyZKC218CW_QNXQYX8YqXnOndLIbFLviW2_e-FBkX8hh84

 

groetjes, Constant

 

Hallo

Wat een genot om de zomer nog even te proeven, terwijl ik deze nieuwsbrief voor je schrijf. Misschien voel je de inspiratie al opborrelen om straks met frisse energie de herfst tegemoet te treden.

Binnenkort starten de lestrajecten en de workshops weer in mijn atelier. Bijna alle plekken voor het najaar zijn bezet. Bijna, want toevallig is er net één plekje vrijgekomen bij het Inspiratietraject! Een heel compleet programma, boordevol inspiratie, maar ook kennis en vooral veel experimenteren. 7 lessen in het atelier en 4 online en alle theorie en
Werk uit het Artjournal van Gerda Bijsterbosch     inspiratieopdrachten online voor je beschikbaar!

Lees er alles over op de website. Als je mee wilt doen meld je dan snel aan, we starten namelijk al op 4 september. Na aanmelding krijg je onmiddellijk toegang tot het online gedeelte van de cursus en begint de voorpret!

Inspiratielessen

Er is nu ook nog kans om je in te schrijven bij de online cursus Artjournaling vanuit je h’Art.

Laat je inspireren en verras jezelf met nieuwe experimenten, allemaal op jouw eigen tempo, vanaf je eigen locatie. Deze uitgebreide online cursus biedt waardevolle tips om een vliegende start te maken, techniek- en materiaaluitleg, handige weetjes en natuurlijk heel veel inspiratieopdrachten. In 8 modules met ruim 20 video’s en veel documentatie zet je je creatieve brein aan.

Extra bonus bij deze creatieve cursus is een schrijfmodule met schrijfcoach Liek. Speciaal gemaakt voor Artjournalers, je gaat Art & Schrijven combineren, je gaat schrijven vanuit je h’Art!

Er is ruimte voor slechts 10 nieuwe deelnemers, dus wees er snel bij.

Artjournaling vanuit je h’Art

Toch liever in het atelier? De planning voor het volgende seizoen staat voor je klaar op de website. Je kunt je nu al aanmelden voor een van de workshops of je kunt nog meedoen met het Inspiratietraject wat op 4 september start!

Ik hoop je snel te ontmoeten online, in het atelier of op een van de expositiedagen binnenkort!

 

Met hartelijke groet,
Sabrine

 

 

 

Door op de knop hieronder te klikken, kunt u het actuele educatie aanbod downloaden van Filmpers- en Communicatiebureau Movie Machine uit Millingen aan de Rijn. De cursussen en lezingen zijn beschikbaar voor bioscopen, filmhuizen, culturele centra, voortgezet en hoger onderwijs.