Willem Wits

Contactgegevens

Willem Wits
Theatervormgever / filmmaker / beeldend kunstenaar.

Steenheuvelsestraat 2a
6578AC Leuth
t:   06-50458091
e:  adwil@telfort.nl
w:  www.muziekindepolder.nl/kunst-in-de-polder/

Willem Wits (Den Haag 1957) is al zijn gehele werkzame leven actief in de culturele sector. Na zijn afstuderen als theatervormgever aan de ABK Minerva in Groningen verhuisde hij naar Amsterdam om aldaar in de Stadsschouwburg Amsterdam te beginnen als (assistent) decorontwerper.

Daarnaast maakte hij, als zijn andere werkzaamheden dat toelieten, eigen werk (pasteltekeningen op papier). Hij had daarmee enkele succesvolle exposities in Amsterdam.

Na 15 jaar als free-lancer decors te hebben ontworpen, begon hij met het maken van documentaire films (scenario, regie). Vertoningen op TV, IDFA Internationaal Documentaire Festival Amsterdam, Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Daarnaast heeft Willem altijd gezongen, in kamerkoren en sinds twee jaar ook solo en duetten, samen met zijn partner Eric van den Bergh en begeleid door zangleraar Florian Just.

Recent is Willem in Leuth komen wonen, waar hij samen met Eric een huis liet bouwen waarin kunst en muziek elkaar kunnen ontmoeten. Na een lange tijd pakte hij ook zijn vrije tekenwerk weer op, hetgeen resulteerde in een expositie tijdens de feestelijke opening van ‘Het Huis in de Polder’ in Leuth, september 2022.