Twan Otters

Contactgegevens

Twan Otters-Lathouwers / Tol Creations

adres: Tuinlaan 128, 6681EX Bemmel
t:    0644352165
e:    t.otters@kpnmail.nl
w:

Adres eigen atelier:  ( aan huis, klein) Tuinlaan 128, 6681EX Bemmel

Over Twan

Creatief bezig zijn begon al vroeg bij Twan.
Geboren in Tiel, als dochter binnen een middenstandsgezin, was zij al van jongs af aan op zichzelf aangewezen, waarbij knutselen en tekenen haar favoriete bezigheid was.
Zo verkende zij al vroeg technieken en vaardigheden op het gebied van beeldend werken.

Toen het vervolgonderwijs werd afgesloten, had zij al een aardig oeuvre opgebouwd aan tekeningen, schilderingen en kunstwerken. Wat gestart was als natekenen van voorwerpen, mensen, dieren en natuur, had vervolg gekregen. Expressief werken had (naast figuratief) zijn intrede gedaan.

Een logische stap was dan ook de kunstacademie geweest. Door de snelle studie was ze daar nog erg jong voor (15) en het rapport van de toelatingscommissie had de gevleugelde zinssnede:
“We hebben je graag, maar ga eerst een persoon worden”.

Een andere studierichting werd gekozen om de tijd te overbruggen maar, zoals zo vaak, die studie werd haar toekomst. Het onderwijs heeft erg geprofiteerd van haar creativiteit, er werden decors, kleding en ontwerpen gemaakt.

Na onderwijs kwam er een andere functie,
waardoor er meer ruimte kwam voor eigen ontwikkeling en groei.
In 2006 ging ze schilderen bij de Huissense kunstenaar Jan van Krieken van Huessen. Daar kreeg de schilderliefde weer een revival. Mengen en kleurstellingen kregen haar passie.

Vanaf 2017 ontstaat een zoektocht naar technieken die haar creaties een eigenheid gaan geven.
Zelf zegt ze: “schilderen met een omweg”.
Transparant en dun papier, wordt gekleurd en voorzien van structuren, gescheurd en gesorteerd op kleur. Met dit papier ontstaan haar werken.
Deze zelfontwikkelde techniek groeit nog steeds; getuige de vele positieve reacties op haar werk tijdens haar laatste expositie.