Noud Bles

Contactgegevens

Noud Bles

Europalaan 52
6691 CH Gendt
t: 06-44950528
w: www.noudbles.nl
e: noudbles@hetnet.nl

Over Noud

Noud Bles begon met schrijven van gedichten, daarna kwamen korte verhalen, romans, columns, feuilletons en incidenteel vertalingen. Zijn gedichten zijn toegankelijk, kennen verrassende thema’s en hebben vaak een opmerkelijk helder woordgebruik. Zijn korte verhalen en romans vertonen bewust en onbewust gekozen verbindingen met de realiteit en maken vandaaruit gedurfde omzwervingen naar onalledaagse tijden en plaatsen.

Zijn laatste roman verscheen in september 2021 bij Uitgeverij Aspekt: De barokjager (2e herziene druk).

Laatste publicatie: Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid, een boek vol achtergronden, geschiedenis en literatuur van en over het oorlogsgetroffen buurland van Europa, juni 2022, Uitgeverij Aspekt. 

Eerstkomende uitgave: De gelukkige roofvogel, herziene herdruk van de klimaatroman met een hoog ‘Gelderse Poortgehalte’. Presentatie op 10 en 11 september 2022 in Kasteel Doornenburg.

Noud Bles werkt aan een nieuwe roman (zijn achtste) die in 2023 zal verschijnen. Zijn gedichten en verhalen worden opgenomen in tijdschriften en bloemlezingen zoals Langs brede rivieren (Rainbow 2019), Eén zwaluw maakt geen zomer (Rainbow 2020) en Hier loop ik dan (Rainbow 2021). Naast het schrijven van proza en poëzie organiseert hij literaire activiteiten en treedt hij op met zijn eigen werk.

Publicaties

Dit zijn enkele  publicaties van Noud.