Niek van de Looi

Contactgegevens

Niek van de Looi

De Plak 29
6681 DP Bemmel
t: 0481-461808
w: www.niekvandelooi.nl
e: vandelooi@hetnet.nl

Galerie: De Plak 29, Bemmel

Over Niek
In 2005, op een familiedag bij een workshop schilderen olv de bekende Huissense beeldend kunstenaar Jan van Krieken, kwam een oude liefde voor schilderen en tekenen bij Niek weer boven.
Sindsdien heeft hij zich ontwikkeld in een foto-realisatie schilderstijl, eerst met acryl-, nu met olieverf. In zijn werken speelt de natuur een belangrijke rol.
 
De minutieuze aandacht voor sfeerbepalende details en het kleurgebruik is zijn passie. In het juryrapport van zijn eerste deelname aan de Mieke Bles Kunstprijs in 2008 werd geschreven:
“intrigerende landschappen waar iets spannends gebeurd en je aandacht naartoe word getrokken” en opvallend vonden zij: “de fotografische verfijnde manier van schilderen”.
In 2014 wint Niek de prijs.
 
Zijn eigen galerie is gevestigd op de plak 29 in Bemmel en draagt de naam De Hoge Eest. De galerie is een overgebleven gedeelte van een verkoopkassencomplex met winkel waar hij, het grootste deel van zijn leven gewerkt heeft in de verkoop van  bloemen en planten en het maken van bloemwerk. Nadat het gebied een woonbestemming heeft gekregen is een gedeelte van de kwekerij en verkoopkassen afgebroken en van het winkel gedeelte heeft hij rond 2012 een expositie ruimte gemaakt.
 
Bezoek op afspraak 0481-461808 (mobiel 0641041507).
Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Niek. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.