Maurice Kummer

Contactgegevens

Maurice Kummer

Barenbroeklaan 26
6987 BJ Giesbeek
t: 06-13709720
w: mauricekummer.nl
e: kunstmetpassie@gmail.com

 

Over Maurice

Maurice Kummer werd als Oostenrijker geboren in het zuiden van Nederland. Hij woont nu in Giesbeek in Gelderland, waar hij werkt als  portretschilder. Maurice Kummer studeerde cum laude af in Taal- en Cultuurstudies. Verder is hij autodidact.

De schilderijen van Maurice kenmerken zich door gewaagde thema’s, een verzorgde grafische stijl en uitdagend kleurgebruik. Voor de uitwerking en thematiek van zijn schilderijen laat hij zich inspireren door zijn modellen en hun leefwereld. Veel werk is daarom een liefdevol portret van iemands ziel, of tenminste een deel daarvan. Hij laat daarmee sterke, zelfbewuste vrouwen zien in een wankele tijd. Hoewel sommige werken doen denken aan zeefdruk, is ieder werk met de hand geschilderd in vele dunne laagjes en met oog voor detail. Ieder schilderij is absoluut uniek.
Sinds 2021 maakt Maurice Kummer ook sculpturen en assemblages (uit vooral hout en schelpen), die een meer persoonlijk karakter hebben.

Met zijn verhalen won Maurice diverse prijzen, zijn columns in Metro waren berucht, zijn gedichten zijn eenvoudig maar verwarrend.

Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Maurice. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.

"My Favorite Game", mixed materials