Bijzondere exposities en projecten

In deze rubriek vindt u bijvoorbeeld:
-langer lopende tentoonstellingen van deelnemers KGP
-tentoonstellingen in het buitenland van deelnemers KGP
-bijzondere projecten
-enz.

UITNODIGING

Wat staat ze fier boven op de onafhankelijkheidszuil op het Majdanplein in Kyiv, Vrouwe Ukraina. Vanaf  haar positie kijkt ze naar de strijd in haar land, een gevecht waarvan de uitslag onvoorspelbaar blijft. Dit boek  geeft achtergronden bij de eerste oorlog in dit decennium op Europese bodem. Uiteenlopende auteurs leveren      beschrijvingen en commentaren op bijzondere momenten in de recente geschiedenis. Daarnaast zijn er teksten uit  en verwijzingen naar de literatuur van grensland Oekraïne. Verschillende vertalingen werden speciaal voor deze  uitgave gemaakt. De aanleiding om dit boek samen te stellen en uit te geven is aangrijpend en hartbrekend. Op  24 februari 2022 viel buurland Rusland het voormalige broederland Oekraïne binnen en sindsdien beheersen de beelden, de geluiden en de commentaren de nieuwsmedia. Meer begrip voor Oekraïne, de bewoners en hun  onzekere toekomst wensen de auteurs van de bijdragen, de samensteller en de uitgever van deze bundel.

Oekraïne: Hoog op de zuil van vrijheid geeft de inzichten en de informatie die de lezer van vandaag zich wenst en verwarmt  het hart met verhalen en gedichten. Noud Bles is schrijver van verhalen, gedichten en romans.

Eerste presentatie op donderdag 23 juni vanaf 19.30 in Boekhandel Het Colofon, Bakkerstraat 56, 6811 EJ Arnhem. Vrij entree, graag vooraf bericht van uw komst: info@hetcolofon.nl.

Tweede presentatie op donderdag 30 juni vanaf 20 uur in Boekhandel De Toren van Bemmel, Dorpsstraat 42, 6681 BN Bemmel. Ook hier: vrij entree, graag vooraf bericht: info@torenvanbemmel.nl