Bijzondere exposities en projecten

In deze rubriek vindt u bijvoorbeeld:
-langer lopende tentoonstellingen van deelnemers KGP
-tentoonstellingen in het buitenland van deelnemers KGP
-bijzondere projecten
-enz.


Maak kennis met ons ‘avontuur’!
Hoe avontuurlijk is het jouw creatieve kant te ontdekken, of je nog op de kleuterschool zit, of juist tot ‘pensionado’ gepromoveerd bent.
In dit boekje ga je op avontuur met 14 van onze leden in een gesprek wat kunst voor hun betekent. En wat het voor jou zou kunnen betekenen, want we nodigen iedereen uit om kennis te maken met ons kunstcollectief.
Dit boekje wordt jouw avontuur voor 5 euro. We zijn een vrijwilligersorganisatie. Met je aankoop steun je ons werk.

Deze portretten zijn ook gefilmd. Scan de QR code naar ons YouTube kanaal.


The Colourfield Performance
in Park Lingezegen, de Park 10, Elst is een Land-Art-Project /Kunstproject o.l.v. Dirk Hakze.

8 kunstenaars komen tegelijk op één dag tijd in actie en beschilderen naar eigen inzicht  een opgesteld  paneel van 122 x 122 cm. In totaal kunnen er  500 panelen met kunstwerken worden geschilderd.

Vanaf begin mei  is er iedere dag al een groep kunstenaars  aan het schilderen en er wordt doorgewerkt tot eind augustus. Daarna blijft het Land-Art-Project nog één maand staan tot eind september.

De gemaakte werken kunnen tussentijds via Dirk Hakze voor je worden verkocht, maar blijven dus hangen tot eind september.  Voor meer info hierover zie de website.

Er zijn nog enkele plaatsen niet gereserveerd. Er is een uitgebreide website met informatie. Je kunt je aanmelden via een formulier op de website : https://www.thecolourfieldperformance.nl
Professional Talens-acrylverf is aanwezig. Zwart is daarbij ’verboden’. Kunstenaars moeten hun eigen kwasten/penselen en gereedschap meenemen. Er wordt gezorgd voor de lunch en thee/koffie/fris.

Er zijn een paar leden van ons Kunstcollectief Gelderse Poort die meedoen of al hebben meegedaan aan deze Land-art manifestatie van The Colourfield Performance:
-Marion Heijkers op zaterdag 3 juni. 
-Pauline Lutters op zondag 2 juli.
-Marjolijn Rigtering, paneel nummer 214, op zondag 30 juli.
Mogelijk zijn er nog meer KGP kunstenaars die meedoen aan dit project. 

Wanneer je dat even laat weten via info@kunstcollectiefgeldersepoort.nl  dan kunnen we jouw naam, paneelnummer en dag ook vermelden in dit rijtje.

Fort Pannerden presenteert  

EXPOSITIE KRAKERS OP HET FORT
Fort Pannerden presenteert deze zomer een bijzonder stukje eigen geschiedenis. Het fort, gebouwd in 1869 als meest oostelijke fort van de Hollandse Waterlinies, kent een bijzonder stukje geschiedenis van vóór de restauratie en huidige bestemming.
De tentoonstelling ‘Krakers op het Fort’ begint op zaterdag 24 juni en loopt tot en met zondag 3 september.
Daarna weer een Kunstexpositie in samenwerking met Kunstcollectief Gelderse Poort.
De parel van Lingewaard, Unesco werelderfgoed.
Gastvrij, educatief en een inspirerende expositieplaats.

Speciaal voor de kinderen
In een van de tentoonstellingsruimtes kunnen kinderen zelf een fort bouwen, een kleurplaat inkleuren, en met knipplaten aan de gang!

Ons reguliere aanbod: de audiotour fortverhalen, fort bezoek onder leiding van een gids, een kanon demonstratie, de speurtocht Expeditie, het escaperoomspel Elements, de fortgrachtwandeling, het uitzichtpunt en de horeca voor een hapje en een drankje is er natuurlijk ook. Met de Museumkaart is de toegang gratis.

Zie voor meer informatie: www.fortpannerden.eu

Adres: Waaldijk 1, 6686 MV Doornenburg.