Ineke Ott

Contactgegevens

Ineke Ott

Remisestraat 5
6681 CT Bemmel
t: 06-57538494
w: ineke-ott.nl
e: info@ineke-ott.nl

 

Over Ineke

Ineke Ott volgde een opleiding aan de kunstacademie in Arnhem en startte  haar carrière als grafisch vormgever. Na haar zakelijk leven, samen met haar man heeft ze zich toegelegd op de vrije kunst.  Haar werk spreekt voor zich en is een uiting van haar liefde voor de natuur, in het bijzonder voor dieren. Haar werk valt op door de details. Ineke Ott maakt keramische beelden en schilderijen die waarheidsgetrouw zijn

In beide kunstuitingen  heeft ze zich toegelegd op uilen en hierin toont ze haar nauwgezetheid. De uil, ja waarom? Het is een trotse, intrigerende vogel, alleen al zijn ogen, daaruit straalt  een combinatie van rust, arrogantie, wijsheid en absolute paraatheid.

In 2010 startte  ze de opleiding fijnschilderen aan de Art Partout Academie voor Realistische Schilderkunst in Deventer, die ze afrondde in 2013. Naast uilen schildert ze nu ook andere dieren en stillevens.

Haar werk roept een sfeer van rust op, zodat bij de toeschouwer een gevoel van ontspanning ontstaat. Ineke: “ Mijn werk moet rust uitstralen wat niet wil zeggen dat de composities niet complex kunnen zijn”. Ze schildert met olieverf op houten panelen.

Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Ineke. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.