Gerrie Cuijpers

Contactgegevens

Gerrie Cuijpers

Parkstraat 18,
6881 JE  Velp
t: 0616024761
e: gerriecuijpers61@gmail.com
Instagram: Trueladycolorful

Over Gerrie

Mijn processen keren circulair weer. Ik schilder, dan druk ik weer een periode -monoprint/linosnede/sjabloonprint-en dan maak ik weer collages.
Daarnaast schrijf ik ook. In mijn laatse expo heb ik een combinatie van al dit werk getoond.

Gerrie Cuijpers is geboren in Limburg, aan de rand van Natuurreservaat De Groote Peel. Nu woont en werkt ze in Velp Gld. als beeldend kunstenaar en schrijfster. Haar werk en manieren om expressief te maken wat haar beweegt, zijn zeer divers.

Afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Constanteijn Huijgens, afd. Theaterschool werkte ze vele jaren in o.a. kindertheater. Vanuit het acteren in haar vertelvoorstellingen, ging ze steeds meer schrijven. In 2014 debuteerde ze bij Uitg. Sjaloom met een historische avonturenroman voor kinderen. Ze had verscheidene publicaties in literaire tijdschriften en dit jaar scherpt ze haar pen om haar eerste officiële dichtbundel uit te brengen.

Vanuit het schrijven, dat vooral in zwart/wit gebeurt en zich in haar hoofd afspeelt, ontstond de behoefte aan kleur. Aan in één keer zien wat er ontstaan was. Zo begon Gerrie op een goede dag te schilderen. Ze ontwikkelde zich puur via intrinsieke interesse en passie om alles te zien, leren, weten en doen wat haar aantrok. Toen ze al een aantal portretten had geschilderd, nam ze een jaar les bij Portretschool Amsterdam en later nog een jaar bij kunstenares Juane Xue in A’foort.

“Vormgeving is belangrijk om me te kunnen uiten en plaatsen in deze wereld, die me vaak overweldigt. In golfbeweging gebruik ik hiertoe verschillende kunstzinnige technieken en middelen. Ik schilder, vertel, dicht, druk, collageer, assembleer, schilder.  Wat ik in het leven ervaar, -wat me bij de lurven grijpt-, verwerk en verdiep ik op die manier. Daar ontstaat mijn kunst. Wat nodig is in het proces ontwikkel ik door mijn diepgewortelde interesse in het thema waarmee ik dan verstrengeld ben. Vergankelijkheid, De mens als/is beest, Natuur.”

Gerrie Cuijpers