Gerda Bijsterbosch

Contactgegevens

Gerda Bijsterbosch

Brullenweide 126
6931 VS  Westervoort
t:   06-14842937
w:
e:  ster.bos@gmail.com
instagram: art_by_bijsterbosch

Gerda Bijsterbosch – 64 jaar – 2 dochters – 1 kleinzoon – alleengaand.

Mijn creativiteit begon vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden.
Als kleuter deed ik mee met een kleurwedstrijd, een afbeelding inkleuren van Swiebertje. In mijn beleving had ik de mooiste kleurplaat  gemaakt en wachtte vol spanning op mijn prijs. Die kwam echter niet, waarschijnlijk waren mijn ouders vergeten de plaat in te zenden.
Op een dag vond ik een leeg verfblik  met onderin nog een restantje verf, gewapend met een stokje en het blik ging ik de brievenbussen beschilderen in het portiek van de flat waar wij toen woonden.
Gedurende mijn schooltijd waren tekenen en handenarbeid mijn favoriete vakken.  Op 10 jarige leeftijd mocht ik op schoolreisje foto’s maken met de camera van mijn vader. Sindsdien had ik er een nieuwe hobby bij. Op de middelbare school kreeg ik “echte” tekenlessen.
Op mijn 16e ging ik al werken en heb toen tekenlessen gevolgd bij De Mariënburg te Arnhem . Tussentijds wanneer ik werkloos was heb ik diverse cursussen gevolgd bij Taak in Arnhem. O.a. ; tekenen/schilderen – keramiek – fotografie.
In de jaren daaropvolgend heb ik bij Akademie Hilde – kunstenares Hilde Schneider – lessen in houtsnede’s (en afdrukken op rijstpapier) gevolgd en schilderen.

Toen ik in België woonde in Gemeente De Haan heb ik schilderlessen (en keramiek) gevolgd bij Bruno Vandensteen (docent en kunstenaar in de Vosseslag).
In 2008 woonde ik weer in Arnhem en heb toen de draad weer opgepakt en ben gaan (olieverf) schilderen in Elden bij René Schiffers van praktijk en atelier De Boog.
Daarnaast heb ik een workshop “Imperfect creative art day” gevolgd bij Esther De Charon De Saint Germain, Branding Queen.
Online workshop bloemen schilderen bij: les.onlineschilderclub.nl
Vooropleiding beeldende kunsten van ArteZ hogeschool voor de kunsten te Arnhem.
1 jaar Kleine Tiki te Breda:  Kunstzinnig en dynamisch coachen.
Workhop Realistisch portrettekenen bij Yolanda God te Nijmegen.
Online schilder-class Yvon van Bergen.
Atelierlessen bij kunstnaar John Ebben te Arnhem.
Schildercursus bij Lora Harreveld te Arnhem.
Challenge Kunstcollectief  Gelderse Poort – schilderij nav 1e fragment boek van Joep Stapel ‘De Onzichtbare’.
And last but not least:
Atelier Landfort te Duiven – workshop Alternatieve druktechnieken – workshop mixed media – Inspiratie lessen – Art journaling – workshop Décollage

Afgelopen jaar heb ik me verbonden met Atelier Landfort. Mijn intentie was om mijn “eigen handschrift” te ontdekken.
Na enkele lessen was  duidelijk dat mijn stijl van tekenen en schilderen al een “eigen handschrift” heeft.  Maar hoe leg ik uit wat dit dan is?
Voor mij is dit niet eenduidig uit te leggen. De ene keer “schrijf” ik binnen de lijntjes en de andere keer er buiten of zonder lijntjes. De letters en/of woorden blijven echter hetzelfde alleen anders gegroepeerd. Binnen de kaders van tijd en ruimte, tussen de regels door, lastig te vatten in woorden.
Consistentie? Ja en Nee. Consistent  qua handschrift wel. Niet qua verbeelding.
Ik wil me niet vastleggen in vaste concepten. In het moment ontstaat de expressie van mijn werk. Dan kan ik het perfecte plaatje loslaten en mijn gevoel volgen. Durf te falen en kijken wat er dan weer ontstaat. Vallen, opstaan en weer doorgaan, het experiment aangaan en nieuwe dingen ontdekken dat is mijn drijfveer om te schilderen.
Het thema kan van alles zijn: natuur, mensen, objecten, literatuur, muziek…..

Mijn interesse is breed en ik kan moeilijk kiezen, daarom was het fijn om de inspiratielessen te volgen.