Caroline van den Bogaert

Contactgegevens

Caroline van den Bogaert

Sint Martinusstraat 1
7037 AA Beek
t: 06-36595384
w: www.streeksieraden.nl
e: caroline@streeksieraden.nl

Over Caroline

Die ‘gewone’ stenen die langs de Rijn zijn te vinden, heeft Caroline altijd al als kleine sieraden beschouwd. Tijdens een wandeling vond ze eens een hele mooie dieprode steen. Het bleek een jaspis te zijn, een steen die vooral vroeger veel gebruikt werd in sieraden. Na deze ontdekking begon Caroline het edelsmeden te combineren met het slijpen en bewerken van de jaspis, agaat en bergkristal en andere stenen die ze langs de rivier opraapt.

Caroline: ‘in elke steen zie ik een sieraad’

Naast het ontwerpen en het maken van sieraden geeft Caroline ook workshops edelsmeden en stenen slijpen. Zo laat ze anderen ervaren wat er langs de Rijn te vinden is. Stenen waar je normaal gesproken over heen loopt, maar waar de mooiste sieraden in verborgen zitten.

Carolines uitdaging is elke keer weer om het mooiste van een steen naar boven te halen. Of hij nu ruw of geslepen is, hij inspireert altijd.

De laatste tijd ligt de focus van Caroline op het maken van kleine potjes waarbij de steen de hoofdrol heeft. Het zijn tedere objecten waarin iets dierbaars kan worden bewaard.

Dit zijn kunstwerken van  Caroline. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.