Aris Engel

Contactgegevens

Aris Engel

Hogeweg 1
5453 SR Langenboom
t: 0486-475591
w: www.arisengel.nl
e: look@arisengel.nl

 

Over Aris

Etsen is heel lichamelijk
Hard werken, vuile handen krijgen; kortom een heel ambachtelijke, lichamelijke bezigheid náást het creatieve proces. Dit zijn zaken die meespelen en het aantrekkelijk maken voor Aris Engel om met grafiek bezig te zijn.

Hij weet van zichzelf dat lichamelijke inspanning naast rust belangrijk zijn voor hem; om zich weer op te kunnen laden én om spanningen kwijt te raken. Al klinkt het tegenstrijdig maar toch gaat dit heel goed samen, ontspanning door inspanning en dat geldt niet alleen voor sporters. In de loop der jaren heeft Aris dat op verschillende manieren ervaren.

Zo maakt hij fietstochten van een paar weken tot een paar maanden waarbij ook allerlei ideeën en inspiratie ontstaan.
Bij het etsen geldt ook dat het én hard werken én tegelijk ook heel rustgevend is, want als je het goed wilt doen kun je niets anders aan je hoofd hebben.

En zowel in het leven als bij het etsen geldt:

Iedere kras laat zijn sporen na

In de afgelopen 20 jaar is Aris Engel voornamelijk bezig geweest met diepdruk. Heel vaak gebruikte hij daarbij “oud materiaal” waarbij hij vooral het materiaal “de prent” liet bepalen. Dit kon dan een vrij traditionele – realistische ets zijn maar het kon ook een niet direct herkenbaar beeld opleveren.

Daarnaast heeft hij ook allerlei experimenten gedaan en dat doet hij nog steeds. Dit kan hoogdruk; reliëfdruk; materiedruk enz. zijn en combinaties hiervan; maar ook met verschillende inkten, sappen, vloeistoffen enz.

Vanuit het materiaal komt er een idee waarmee verder gewerkt wordt en er al experimenterend een serie werken ontstaat. 

Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Aris. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.