Anneliese Melens

Contactgegevens

Anneliese Melens

De Hazelaar 75
6903 BC Zevenaar
t: 06-48017126
w: www.melens.nl
e: a.melens@gmail.com

Over Anneliese

Anneliese Melens ervaart het kunstenaarschap als een queeste naar het diepste, wezenlijke zelf en het Al. Haar zoektocht loopt over een grillig pad met vele zijwegen en valkuilen. De emotionele en spirituele beleving van het leven is de leidraad. Thema’s uit de mythologie, spiritualiteit, het menselijk lichaam, dieren en de natuur kruisen en overlappen elkaar. Na haar kunstopleiding te Antwerpen heeft zij zich diverse technieken eigen gemaakt. Door de jaren heen vond haar creativiteit een uitlaatklep in beelden, schilderijen en tekeningen. Dit alles leidde tot een rijke en gevarieerde beeldentaal.

Rond de eeuwwisseling verschoof de thematiek van haar werk, van persoonlijke ervaring en mythologische archetypen, naar meer spirituele onderwerpen. Daar kwamen houten en keramische kunstobjecten uit voort. Zij hebben als doel een rustgevende invloed uit te oefenen op de omgeving.

Naast beeldende kunst beoefent Anneliese Melens de kunst van het tarot lezen. Tarot en kunst worden verenigd in een project waar zij 6 jaar geleden mee startte: Het ontwikkelen van een 50 kaarten tellende kaartendeck. Als alles volgens plan verloopt zullen deze in de loop van 2022 worden uitgegeven.

Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Anneliese. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.