Ann Hoogendoorn

Contactgegevens​

Ann Hoogendoorn

Prins Hendrikstraat 1,
6576 AD Ooij
t:   06 40402797
w: https://annhoogendoorn.nl
e: annhoogendoorn63@gmail.com

Over Ann

Het eerste Ana Kunstboekje Ana verscheen in de Ooijpolder in 2020. De Ana Kunstboekjes worden gedrukt in een beperkte genummerde oplage van 300 exemplaren, bij een duurzame drukkerij. Het  kartonnen omslag met twee zeefdrukjes maakt het een krachtig en kwetsbaar boekje: krachtig en kwetsbaar als Ana zelf.
Ann tekende het diepgaande Ana figuurtje met vrolijke paardenstaart al langer. Ze is echter pas in blauwe inkt uit kroontjespen en penselen komen vloeien in samenhang met eigen woorden in haiku vorm; beeld en taal kwamen bij elkaar. Deze twee kunstvormen blijken elkaar te versterken.

Dankzij een crowdfunding campagne bij het online platform voordekunst kan het tweede kunstboekje Ana en Art gedrukt worden. In dit kunstboekje komt Art erbij, Ana’s ‘best friend’. Dit 2e kunstboekje komt uit in de zomer van 2022.

Het is de bedoeling dat er totaal 3 boekjes op deze duurzame manier worden vormgeven. Voor fans en de beginnende verzamelaar. Zie Ann haar website om te bestellen. Ann schildert, tekent en schrijft in Ooij.