Alies Vermeulen

Contactgegevens

Alies Vermeulen
Swarte Dreef 29
6932NP Westervoort
t.:   06-28 46 34 31
e.:  aliesvermeulen7@gmail.com
w.: www.aliesvermeulencollages.nl

Alies Vermeulen Collages

Op de Modevakschool eind jaren ‘80, bij  Modetekenen, werden regelmatig collage opdrachten gegeven. In 2017 werd  ik geïnspireerd door die oude collages en ben ik ze op een nieuwe manier gaan maken. Het is eigenlijk min of meer ontstaan. Ik ga hierbij uit van een foto van een vrouwengezicht. Al bladerend in tijdschriften zoek ik plaatjes die passen bij het gezicht. Dit gaat eigenlijk vanzelf, de plaatjes springen in het oog. Ik knip ze uit en dan begint het echt leuke werk. Schuiven met de plaatjes, net zo lang tot de compositie klopt en er een goede balans is. Met de  juiste achtergrondkleur komt de collage echt tot leven.

Naast het plezier dat ik heb in het maken van collages, wil ik ook een boodschap overbrengen. Ik heb tot nu toe twee series collages gemaakt, t.w.

– De serie ‘Maskers’
Hiermee hoop ik mensen bewust te maken van het feit dat we allemaal maskers dragen en of die maskers wel altijd nodig zijn. Kun/durf je een masker af te zetten en je ware zelf te laten zien. We blijken vaak veel mooier te zijn dan we zelf soms denken.

– De serie ‘Vrouwen kracht en kwetsbaarheid’
In deze serie wil ik laten zien dat je je kwetsbaarheid mag laten zien, dat dit juist krachtig en moedig is. Krachtig in je kwetsbaarheid en kwetsbaar in je kracht.

Ik bied twee workshops aan, t.w.

  • Collage Workshop ‘Eigen keuze’
    In deze workshop maken deelnemers een collage naar eigen keuze, zoals de titel al zegt;).

  • Collage Workshop ‘Waar verlang ik naar’,
    die met genoemde thema’s te maken heeft. In deze workshop gaan de deelnemers m.b.v. een geleide meditatie naar het spirituele hart met de vragen ‘Waar verlang ik naar’, ‘Waar word ik blij van’ en ’Wat vind ik belangrijk’. Vanuit dit gevoel wordt de collage gemaakt. Hierbij zet ik mijn kennis en ervaring als coach in.