Margit Lukkezen

Contactgegevens

Margit Lukkezen, Spaan Kreatief

Wittenburgstraat 26
6901 AN Zevenaar
t: 06-23989771
w: www.spaankreatief.nl
e: info@spaankreatief.nl

 

Over Margit

Creativiteit heeft Margit van thuis uit meegekregen. Haar ouders hadden in de jaren 70 t/m 90, een creatief cursuscentrum in Zevenaar. Tijdens haar opleiding aan de Tehatex, Hogeschool Nijmegen heeft zij zich gespecialiseerd in keramiek. Vanaf dat moment heeft ‘klei’ haar niet meer los gelaten. In 1995 is Margit naast de baan in het basisonderwijs ,haar eigen boetseercentrum gestart. Dit unieke bedrijf Spaan Kreatief groeide in de loop der jaren tot een adres waar mensen in een prettige sfeer de kneepjes van het ‘boetseren’ leren.

Het eigen werk van Margit is het best te omschrijven als realistisch abstract. Het keramische beeld is duidelijk herkenbaar maar wordt niet natuurgetrouw weergegeven. Margit is altijd op zoek naar harmonie en rust in haar beelden. Dit uit zich in een uitgebalanceerd lijnenspel en vlakverdeling. Margit experimenteert graag met diverse technieken. Rakustoken is één van haar specialiteiten.

Tijdens het weekend van 11 en 12 september van de Kunst- en Cultuuroute exposeert Margit samen met haar cursisten geboetseerde kunstwerken in haar leslokalen.

Kunstwerken

Dit zijn kunstwerken van Margit. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.