Larissa Derks

Contactgegevens

Larissa Derks

adres: Pomona 60, 6681PH Bemmel
t:  0630222781
e:  portraitsbylarissa@gmail.com
w: https://portraitsbylarissa.jouwweb.nl/

 

kunstdiscipline: tekenen in grafiet, kleurpotlood en pastel

Over de kunstenaar

Larissa Derks is 18 jaar en is sinds twee jaar bezig met tekenen. Ze begon in eerste instantie met het maken van grafiet tekeningen van haar favoriete zangers en acteurs, en kreeg al gauw verzoekjes van mensen of ze hun dierbaren ook kon tekenen. Daarbij kwam er veel vraag naar portretten van huisdieren, waardoor ze dat ook ging leren.

Na een tijdje met grafiet getekend te hebben, besloot Larissa om ook eens te proberen met kleurpotloden te tekenen. Dat ging redelijk goed, maar de gebruikte techniek paste toch wat beter bij pastel, waarmee je met licht over donker kunt tekenen. Met de pastel potloden is ze nu helemaal op haar plek, en de wachtrij loopt al snel vol!

Larissa geniet er nu van om huisdieren, maar ook wilde dieren te tekenen voor mensen. Haar doel is dan om het karakter van het dier naar voren te brengen in haar werk. Eens in de zoveel tijd maakt ze ook nog eens een tekening van haar idolen, waardoor ze al meerdere malen met haar favoriete zangers heeft mogen zingen, en haar hockey-helden heeft mogen ontmoeten!

Ze is nu vooral bezig om haar tekeningen steeds realistischer te maken en met elke tekening gaat dat weer een stukje beter.