Eva van der Zand/Yaniv Schwartz

Contactgegevens

Eva van der Zand/Yaniv Schwartz

Hoefseweg 14/ Niehler Straße 244
47533 Kleve/Keeke en Millingen aan de Rijn
t: 06-12326402
w: thelandscape.wixsite.com/avva
e: eva.vd.zand@gmail.com

 

Over Eva & Yaniv

Precies op de grens tussen Nederland en Duitsland staat een micro grens galerie ’the border gallery’. Een initiatief van Eva van der Zand en Yaniv Schwartz, geopend sinds mei 2020, toen in de lock down galleries en musea dicht gingen. De houten galerie laat yaniv’s subtiele ontwerp en architectonische kwaliteiten zien.

Beide zijn ze opgegroeid tussen verschillende landschappen van grenzen. Als kunstenaars duo hebben ze beide ademhalingsproblemen. Eva onderzoekt de adem door glas te blazen, een materiaal wat alleen gevormd kan worden door de adem. Hoe kan de adem helpen om ons perspectief aan te passen?

Ieder heeft een eigen verhaal waarom grenzen een ongrijpbaar onderwerp voor ze is. In gesprekken met hun omgeving vragen ze zich af: Hoe bereiken we de overkant? De overkant kan de ander zijn, aan de andere kant van de grens, of aan de andere kant van de rivier tijdens de kunstroute van het 3 Oever Kunstcollectief. Ze onderzoeken en delen hun verbazing over hoe we als mens worstelen met interne en externe grenzen. Eva en Yaniv ontmoeten u graag daar in de tussen ruimte van de grenzen. 

Kunstwerken

Dit zijn foto’s van Eva en Yaniv. Het zijn thumbnails. Klik op de afbeelding voor een volledig beeld.